RESTAURACJA
Zupy
Suppen | Soups
ROSÓŁ Z MAKARONEM
Nudelsuppe
Broth with noodles
12zł
ŻUREK ŚLĄSKI W CHLEBIE
Schlesische saure Mehlsuppe auf Räucherspeck serviert in rundem Brot
Silesian zurek soup with smoked speck served in round bread
18zł
Dania główne
Hauptgerichte | Main Course
ROLADA TRADYCYJNA, KLUSKI, CZERWONA KAPUSTA Z BOCZKIEM
Traditionelle Roulade, Klöβchen und Rotkohl
Traditional roulade, dumplingsand red cabbage
35zł
KOTLET SCHABOWY, PUREE ZIEMNIACZANE, KAPUSTA ZASMAŻANA
Schweinekotelett mit Kartoffelbrei und geschmortem Kraut mit Pilzen
Pork chop with potato puree and cabbage fried with mushrooms
30zł
ROLADA DROBIOWA Z RICOTTĄ, POMIDOREM SUSZONYM I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ, KLUSKI SZPINAKOWE, KAROTKA Z SEZAMEM
Poultry roulade with ricotta, dried tomato and fresh basil, spinach dumplings, sesame seed caroth.
Geflügelroulade mit Ricotta, getrockneten Tomaten und frischem Basilikum, Spinatknödel, Sesamkaroth
36zł
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, FRYTKI, ŚWIEŻE WARZYWA
Lendensteak mit Pommes und mit Gemüse
Sirloin steak with chips and vegetables
65zł
PLACEK ZIEMNIACZANY NEO (POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PRZEKŁADANA PLACKAMI NA SOSIE BOROWIKOWYM)
NEO potato pancake (Pork tenderloin layered with potato pancakes on boletus sauce)
NEO Kartoffelpuffer (Schweinefilet mit Pfannkuchen auf Steinpilzsauce
35zł
HAMBURGER WOŁOWY NEO (KOLOROWA BUŁKA WŁASNEGO WYPIEKU), FRYTKI
NEO beef hamburger (a colorful homemade roll) with chips
NEO Rindfleisch Hamburger (ein buntes hausgemachtes Brötchen) mit Pommes
29zł
ŁOSOŚ PAROWANY, RYŻ Z WARZYWAMI, BUKIET WARZYW
Gedämpfter Lachs serviert mit Reis und Gemüsen
Steamed Salmon and rice with vegetables
52zł
DORSZ, PUREE Z MARCHEWKI, BLANSZOWANY GROSZEK
Cod, carrot puree, blanched peas
Kabeljau, Karottenpüree, blanchierte Erbsen
42zł
TORTILLA Z KURCZAKIEM ZAPIEKANA SEREM
Chicken tortilla baked with cheese
Hühnertortilla mit Käse gebacken
22zł
Sałatki
Salade | Salads
SAŁATKA Z GRILOWANĄ POLĘDWICĄ
Salad with grilled sirloin
Salat mit gegrilltem Lendenstück
26zł
SAŁATKA Z GRILOWANYM DORSZEM
Grilled cod salad
Gegrillter Kabeljausalat
26zł
Desery
Desert | Deserts
PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH, BITA ŚMIETANA
Eisbecher mit Obst und Schlagsahne
Ice cream with fruits and whipped cream
14zł
SERNIK Z CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ NA MALINOWYM MUSIE
Cheesecake with chocolate and whipped cream on raspberry mousse
Käsekuchen mit Schokolade und Schlagsahne auf Himbeermousse
14zł
PRZYKŁADOWE MENU dla 20 osób
Obiad
20 x Rosół z makaronem.
20 x Rolada wołowa tradycyjna.
10 x Udko z kurczaka w czosnku.
10 x Pieczeń z karczku w warzywach.
20 x Kluski białe i czarne.
10 x Ziemniaki z koperkiem.
10 x Kapusta czerwona z boczkiem.
10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami.
10 x Surówka wiosenna z białej kapusty.
Napoje zimne w ilości 1,5 l/os
(woda min. 0,5l; sok 0,5l; napoje gazowane 0,5l)
Deser
20 x Lody wielosmakowe z owocami i bitą śmietana.
20 x Kawa lub herbata, Owoce sezonowe
Zimne płyty
2 x Plater rozmaitości ( ,pasztet, wędliny, sery, pieczone mięsa).
10 x Róża z łososia wędzonego.
10 x Sandacz z paprykową salsą.
10 x Schab z musem borowikowym.
10 x Indyk z aksamitnym brokułem.
2 x Plater pomidorów z mozarellą.
1 kg Sałatki szopskiej.
1 kg Sałatki makaronowej.
Pieczywo, masło, sos tatarski.
Oferta uzupełniająca
Gorąca kolacja
I PROPOZYCJA
Zupa
Rosół z makaronem
II Danie (porcjowo)
Rolada wołowa, czerwona kapusta, kluski śląskie.
Deser
Kawa, herbata + dodatki
Owoce
Tort, ciasto- własne
Zimna płyta
2 x plater mięs pieczystych i wędlin
2 x deska serów z winogronem
8 x Tymbalik drobiowy
8 x Rolada bekonowa pieczona z papryką
8 x Galantyna drobiowa z jajkiem przpiórczym
8 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
8 x Pstrąg faszerowany warzywami
8 x Pikle
0,5 kg sałatki włoskiej (jarzynowej)
0,5 kg sałatki szopskiej z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, oliwki)
Pieczywo, masło, sos cumberland
Propozycja cenowa napoi
woda n/gaz 5 zł/ litr
soki owocowe 10 zł/litr
II PROPOZYCJA
Zupa
Rosół z makaronem
II Danie
(1,5szt/os-wielporcjowo)
10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
10 x Udko z kaczki duszone w sosie własnym
10 x Pieczeń z karczku w ziołach
10 x Kluski białe
10 x Kluski czarne
10 x Ziemniaki gotowane
10 x Kapusta czerwona z boczkiem
10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
10 x Warzywa blanszowane
Sos pieczeniowy
Woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)
Deser
Kawa, herbata + dodatki
Owoce
Tort, ciasto- własne
Zimna płyta
2 x Plater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)
10 x Roladki szynkowe z jajkiem
10 x Schab z borowikiem
10 x Indyk z brokułem
10 x Róża z łososia wędzonego
10 x Pomidory z mozzarellą
0,5 kg Sałatki makaronowej (makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona)
0,5 kg Sałatki kalifornijskiej z kurczakiem (ryż, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas)
Pieczywo, masło, sos tatarski
Propozycja cenowa napoi
woda n/gaz 5 zł/ litr
soki owocowe 10 zł/litr
III PROPOZYCJA
Zupa
Rosół z makaronem
II Danie
(2 szt./os)- wieloporcjowo
20 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
10 x Udko z kurczaka w czosnku
10 x Filet z kaczki duszony w pomarańczach
10 x Kluski białe
10 x Kluski czarne
10 x Ziemniaki pieczone z tymiankiem
20 x Kapusta czerwona z boczkiem
10 x Surówka z kapusty białej
Sos pieczeniowy, sos borowikowy
Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)
Deser
Kawa, herbata + dodatki
Owoce
Tort, ciasto- własne
Zimna płyta
2 x plater mięs pieczystych i wędlin
2 x deska serów z winogronem
8 x Tymbalik drobiowy
8 x Schab z morelą
8 x Filet drobiowy z suszonymi pomidorami
8 x Łosoś ze szparagami i chrzanem
8 x Ryba po grecku
8 x Pikle
0,5 kg sałatki bawarskiej (ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek)
0,5 kg sałatki szwedzkiej (ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek)
Pieczywo, masło, sos cumberland
Propozycja cenowa napoi
woda n/gaz 5 zł/ litr
soki owocowe 10 zł/litr
Propozycja kolacji: (bulionówka)
Barszcz jarski z krokietem mięsnym 15 zł
Węgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie z papryką i cukinią 20 zł
Indyk na winie z szynką i pieczarką w śmietanowo – bazyliowym sosie 20 zł
IV PROPOZYCJA
Przywitanie lampką wina musującego
Deser
Kawa, herbata + dodatki
Ciasto (własne)
Tort (własny)
Owoce
Zimna płyta
2 x Plater rozmaitości (pasztet, mięsa pieczone, wędliny, sery)
10 x Łosoś wędzony ze szparagami
10 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
10x Indyk ze szpinakiem
10 x Polędwica wołowa ze szparagami
10 x Schab z musem borowikowym
6x Tatar z polędwicy wołowej (10 porcji)
10 x Pomidory z mozarellą
1 kg Sałatki greckiej z fetą
1 kg Sałatki szwedzkiej z szynką i serem
Pieczywo, masło, sos tatarski
Kolacja
(1,5 szt./os – wieloporcjowo)
10x Eskalopki drobiowe (2szt./porcja)
10x Medaliony cielęce (2sz./porcja)
10x Mini tornedo z polędwiczki wieprz. (2szt./porcja)
20x Pieczone ziemniaki z tymiankiem
10x Frytki
10x Kapusta zasmażana z pieczarkami
10x Warzywa blanszowane
10x Surówka z marchewki i brzoskwini
Sos kurkowy, sos z zielonego pieprzu
Propozycja cenowa napoi
woda n/gaz 5 zł/ litr
soki owocowe 10 zł/litr
Propozycja I
Zupa:
20 x Rosół z makaronem
II Danie:
20 x Kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki gotowane
Napoje zimne:
Sok 0,2 l/osobę
Woda 0,2 l/osobę
Deser i napoje ciepłe:
Kawa, herbata + dodatki
Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os
Propozycja II
Zupa:
20 x Rosół z makaronem
II Danie:
20 x Rolada wołowa z kluskami i czerwoną kapustą
Napoje zimne:
Sok 0,2 l/osobę
Woda 0,2 l/osobę
Deser i napoje ciepłe:
Kawa, herbata + dodatki
Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os
Propozycja III
Zupa:
20 x Rosół z makaronem
II Danie:
(1,5szt/osobę – wieloporcjowo)
10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
10 x Pieczeń wieprzowa z karczku
10 x Udko z kurczaka
10 x Kluski białe
10 x Kluski ciemne
10 x Ziemniaki z wody
10 x Czerwona kapusta z boczkiem
10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
10 x Surówka z białej kapusty
Napoje zimne:
Sok 0,2 l/osobę
Woda n-gaz 0,2 l/osobę
Deser i napoje ciepłe:
Kawa, herbata + dodatki
20 x ciasto typu W-Z