RESTAURACJA


    Zupy

    Suppen | Soups
    ROSÓŁ Z MAKARONEM

    Nudelsuppe
    Broth with noodles

    12zł


    ŻUREK ŚLĄSKI W CHLEBIE

    Schlesische saure Mehlsuppe auf Räucherspeck serviert in rundem Brot
    Silesian zurek soup with smoked speck served in round bread

    18zł


    ZUPA CEBULOWA

    Onion soup
    Zwiebelsuppe

    15zł


    Dania główne

    Hauptgerichte | Main Course
    ROLADA TRADYCYJNA, KLUSKI, CZERWONA KAPUSTA Z BOCZKIEM

    Traditionelle Roulade, Klöβchen und Rotkohl 
    Traditional roulade, dumplingsand red cabbage

    35zł


    KOTLET SCHABOWY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, KAPUSTA ZASMAŻANA

    Schweinekotelett mit Kartoffeln und geschmortem Kraut mit Pilzen
    Pork chop with potato and cabbage fried with mushrooms

    30zł


    STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, FRYTKI, ŚWIEŻE WARZYWA

    Lendensteak mit Pommes und mit Gemüse
    Sirloin steak with chips and vegetables

    65zł


    PLACEK ZIEMNIACZANY NEO (POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PRZEKŁADANA PLACKAMI NA SOSIE BOROWIKOWYM)

    NEO potato pancake (Pork tenderloin layered with potato pancakes on boletus sauce)
    NEO Kartoffelpuffer (Schweinefilet mit Pfannkuchen auf Steinpilzsauce

    35zł


    DORSZ PANIEROWANY, ZIEMNIAKI, KAPUSTA KISZONA

    Cod, potato, Sauerkraut
    Kabeljau, Karotoffeln, Sauerktaut

    42zł


    MEDALION DROBIOWY, FRYTKI, SURÓWKA

    Chicken medalion, fries and salad
    Hühn Medalion, Pommes und Salat

    30zł

     


    Makarony

    Pasta |Pasta
    MAKARON Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W SOSIE ŚMIETANOWYM

    Pasta with chicken and broccoli ai a cream sauce
    Nudeln mit Huhnchen und brokkoli in Sahnesauce

     29zł


    MAKARON Z ŁOSOSIEM I KURKAMI

    Pasta with salomon and chanterelles
    Pasta mit Lachs und pfifferlingen

     30zł


    Sałatki

    Salade | Salads
    SAŁATKA GRECKA

    Greek salad
    Griechischer Salat

     22zł


    SAŁATKA Z GRILOWANYM KURCZAKIEM

    Salad with grilled Chicken
    Salat mit gegrilltem Hahnchen

     26zł


    Desery

    Desert | Deserts
    PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH, BITA ŚMIETANA

    Eisbecher mit Obst und Schlagsahne

    Ice cream with fruits and whipped cream

    14zł


    NALEŚNIK Z SEREM, CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ

    Pancake with cheese, chocolate and whipped cream

    Pfanenkuchen mit Kase, Schokolade und Schlagsane

    18zł


    PRZYKŁADOWE MENU dla 20 osób

    Obiad

    Rosół z makaronem.
    Rolada tradycyjna.
    Udko z kurczaka w czosnku.
    Polędwiczki z serem pleśniowym w sosie szpinakowym.
    Kluski białe i czarne.
    Ziemniaki z wody z koperkiem.
    Kapusta czerwona .
    Kapusta zasmażana.
    Surówka z białej kapusty.

    Napoje zimne w ilości 1,5 l/os
    (woda min. 0,5l; sok 0,5l; napoje gazowane 0,5l)

    Deser

    Lody z owocami i bitą śmietana.
    Patera owoców. Kawa i herbata, 

    Zimne płyty

    Plater wędlin.
    Tymbalik drobiowy.
    Deska serów.
    Tortilla z szynką.
    Pasztet pieczony z sosem żurawinowym.
    Śledź w śmiatanie.
    Ryba po grecku.
    Ryba w galarecie lub ozorek w galarecie.
    Jajka w sosie tatarskim.
    Dwie sałatki (do wyboru)

    Pieczywo, masło, inne dodatki.

    Cena: 160zł/os

    Oferta uzupełniająca

     Gorąca kolacja

    Barszcz czerwony.

    Mięsa: (dwa do wyboru):
    – Szwajcar
    – Medalion z szynką i pomidorem zapiekany mozzarellą
    – Szaszłyk drobiowy
    – Roladki drobiowe w sosie śmietanowym.
    Dodatki:
    – Frytki
    – Ziemniaki pieczone
    – Zestaw surówek (marchew, seler z orzechami, z białej kapusty)

    Cena: 56zł/os

    I PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie (porcjowo)

    Rolada wołowa, czerwona kapusta, kluski śląskie.

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Rolada bekonowa pieczona z papryką
    8 x Galantyna drobiowa z jajkiem przpiórczym
    8 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    8 x Pstrąg faszerowany warzywami
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki włoskiej (jarzynowej)
    0,5 kg sałatki szopskiej z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, oliwki)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    II PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (1,5szt/os-wielporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kaczki duszone w sosie własnym
    10 x Pieczeń z karczku w ziołach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki gotowane
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Warzywa blanszowane

    Sos pieczeniowy
    Woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)
    10 x Roladki szynkowe z jajkiem
    10 x Schab z borowikiem
    10 x Indyk z brokułem
    10 x Róża z łososia wędzonego
    10 x Pomidory z mozzarellą
    0,5 kg Sałatki makaronowej (makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona)
    0,5 kg Sałatki kalifornijskiej z kurczakiem (ryż, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas)
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    III PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (2 szt./os)- wieloporcjowo

    20 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kurczaka w czosnku
    10 x Filet z kaczki duszony w pomarańczach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki pieczone z tymiankiem
    20 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Surówka z kapusty białej
    Sos pieczeniowy, sos borowikowy
    Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Schab z morelą
    8 x Filet drobiowy z suszonymi pomidorami
    8 x Łosoś ze szparagami i chrzanem
    8 x Ryba po grecku
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki bawarskiej (ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek)
    0,5 kg sałatki szwedzkiej (ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Propozycja kolacji: (bulionówka)

    Barszcz jarski z krokietem mięsnym 15 zł
    Węgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie z papryką i cukinią 20 zł
    Indyk na winie z szynką i pieczarką w śmietanowo – bazyliowym sosie 20 zł

    Cena: ,-/os+ napoje+ kolacja

    IV PROPOZYCJA

    Przywitanie lampką wina musującego
    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto (własne)
    Tort (własny)
    Owoce

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (pasztet, mięsa pieczone, wędliny, sery)
    10 x Łosoś wędzony ze szparagami
    10 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    10x Indyk ze szpinakiem
    10 x Polędwica wołowa ze szparagami
    10 x Schab z musem borowikowym
    6x Tatar z polędwicy wołowej (10 porcji)
    10 x Pomidory z mozarellą
    1 kg Sałatki greckiej z fetą
    1 kg Sałatki szwedzkiej z szynką i serem
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Kolacja
    (1,5 szt./os – wieloporcjowo)

    10x Eskalopki drobiowe (2szt./porcja)
    10x Medaliony cielęce (2sz./porcja)
    10x Mini tornedo z polędwiczki wieprz. (2szt./porcja)
    20x Pieczone ziemniaki z tymiankiem
    10x Frytki
    10x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10x Warzywa blanszowane
    10x Surówka z marchewki i brzoskwini
    Sos kurkowy, sos z zielonego pieprzu

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os+ napoje

     

    Propozycja I

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki gotowane

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja II

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Rolada wołowa z kluskami i czerwoną kapustą

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja III

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:
    (1,5szt/osobę – wieloporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Pieczeń wieprzowa z karczku
    10 x Udko z kurczaka
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski ciemne
    10 x Ziemniaki z wody
    10 x Czerwona kapusta z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Surówka z białej kapusty

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda n-gaz 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    20 x ciasto typu W-Z

    Cena: ,-zł /os