RESTAURACJA


    Zupy

    Suppen | Soups
    ROSÓŁ Z MAKARONEM

    Nudelsuppe
    Broth with noodles

    12zł


    ŻUREK ŚLĄSKI W CHLEBIE

    Schlesische saure Mehlsuppe auf Räucherspeck serviert in rundem Brot
    Silesian zurek soup with smoked speck served in round bread

    18zł


    Dania główne

    Hauptgerichte | Main Course
    ROLADA TRADYCYJNA, KLUSKI, CZERWONA KAPUSTA Z BOCZKIEM

    Traditionelle Roulade, Klöβchen und Rotkohl 
    Traditional roulade, dumplingsand red cabbage

    35zł


    KOTLET SCHABOWY, PUREE ZIEMNIACZANE, KAPUSTA ZASMAŻANA

    Schweinekotelett mit Kartoffelbrei und geschmortem Kraut mit Pilzen
    Pork chop with potato puree and cabbage fried with mushrooms

    30zł


    ROLADA DROBIOWA Z RICOTTĄ, POMIDOREM SUSZONYM I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ, KLUSKI SZPINAKOWE, KAROTKA Z SEZAMEM

    Poultry roulade with ricotta, dried tomato and fresh basil, spinach dumplings, sesame seed caroth.
    Geflügelroulade mit Ricotta, getrockneten Tomaten und frischem Basilikum, Spinatknödel, Sesamkaroth

    36zł


    STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ, FRYTKI, ŚWIEŻE WARZYWA

    Lendensteak mit Pommes und mit Gemüse
    Sirloin steak with chips and vegetables

    65zł


    PLACEK ZIEMNIACZANY NEO (POLĘDWICZKA WIEPRZOWA PRZEKŁADANA PLACKAMI NA SOSIE BOROWIKOWYM)

    NEO potato pancake (Pork tenderloin layered with potato pancakes on boletus sauce)
    NEO Kartoffelpuffer (Schweinefilet mit Pfannkuchen auf Steinpilzsauce

    35zł


    HAMBURGER WOŁOWY NEO (KOLOROWA BUŁKA WŁASNEGO WYPIEKU), FRYTKI

    NEO beef hamburger (a colorful homemade roll) with chips
    NEO Rindfleisch Hamburger (ein buntes hausgemachtes Brötchen) mit Pommes

    29zł


    ŁOSOŚ PAROWANY,  RYŻ Z WARZYWAMI, BUKIET WARZYW

    Gedämpfter Lachs serviert mit Reis und Gemüsen
    Steamed Salmon and rice with vegetables

    52zł

    DORSZ, PUREE Z MARCHEWKI, BLANSZOWANY GROSZEK

    Cod, carrot puree, blanched peas
    Kabeljau, Karottenpüree, blanchierte Erbsen

    42zł


    TORTILLA Z KURCZAKIEM ZAPIEKANA SEREM

    Chicken tortilla baked with cheese
    Hühnertortilla mit Käse gebacken

    22zł


    Sałatki

    Salade | Salads
    SAŁATKA Z GRILOWANĄ POLĘDWICĄ

    Salad with grilled sirloin
    Salat mit gegrilltem Lendenstück

     26zł


    SAŁATKA Z GRILOWANYM DORSZEM

    Grilled cod salad
    Gegrillter Kabeljausalat

     26zł


    Desery

    Desert | Deserts
    PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH, BITA ŚMIETANA

    Eisbecher mit Obst und Schlagsahne

    Ice cream with fruits and whipped cream

    14zł


    SERNIK Z CZEKOLADĄ I BITĄ ŚMIETANĄ NA MALINOWYM MUSIE

    Cheesecake with chocolate and whipped cream on raspberry mousse

    Käsekuchen mit Schokolade und Schlagsahne auf Himbeermousse

    14zł


    PRZYKŁADOWE MENU dla 20 osób

    Obiad

    20 x Rosół z makaronem.
    20 x Rolada wołowa tradycyjna.
    10 x Udko z kurczaka w czosnku.
    10 x Pieczeń z karczku w warzywach.
    20 x Kluski białe i czarne.
    10 x Ziemniaki z koperkiem.
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem.
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami.
    10 x Surówka wiosenna z białej kapusty.

    Napoje zimne w ilości 1,5 l/os
    (woda min. 0,5l; sok 0,5l; napoje gazowane 0,5l)

    Deser

    20 x Lody wielosmakowe z owocami i bitą śmietana.
    20 x Kawa lub herbata, Owoce sezonowe

    Zimne płyty

    2 x Plater rozmaitości ( ,pasztet, wędliny, sery, pieczone mięsa).
    10 x Róża z łososia wędzonego.
    10 x Sandacz z paprykową salsą.
    10 x Schab z musem borowikowym.
    10 x Indyk z aksamitnym brokułem.
    2 x Plater pomidorów z mozarellą.
    1 kg Sałatki szopskiej.
    1 kg Sałatki makaronowej.
    Pieczywo, masło, sos tatarski.

    Cena:   zł/os

    Oferta uzupełniająca

     Gorąca kolacja

     

    Barszcz z krokietem.
    15,00/os

    Ragout z kurczaka.
    20,00/os

    Węgierska zupa gulaszowa.
    20,00/os

    Strogonoff na polędwicy wołowej.
    25,00/os

     

    Kotlet schabowy po parysku, pieczone ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej.
      30,00/os

     

    Sznycel szwajcarski z serem i szynką, frytki, surówka z białej kapusty i papryki konserwowej.
    35,00/os

     

    Grillowany filet z kurczaka, faszerowany suszonymi pomidorami w asyście warzyw blanszowanych i dufinek.
    40,00/os

     

    Zapiekana cielęcina ze szparagami, z ziemniakami z wody i warzywami blanszowanymi.
    45,00/os

    I PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie (porcjowo)

    Rolada wołowa, czerwona kapusta, kluski śląskie.

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Rolada bekonowa pieczona z papryką
    8 x Galantyna drobiowa z jajkiem przpiórczym
    8 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    8 x Pstrąg faszerowany warzywami
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki włoskiej (jarzynowej)
    0,5 kg sałatki szopskiej z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, oliwki)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    II PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (1,5szt/os-wielporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kaczki duszone w sosie własnym
    10 x Pieczeń z karczku w ziołach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki gotowane
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Warzywa blanszowane

    Sos pieczeniowy
    Woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)
    10 x Roladki szynkowe z jajkiem
    10 x Schab z borowikiem
    10 x Indyk z brokułem
    10 x Róża z łososia wędzonego
    10 x Pomidory z mozzarellą
    0,5 kg Sałatki makaronowej (makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona)
    0,5 kg Sałatki kalifornijskiej z kurczakiem (ryż, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas)
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    III PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (2 szt./os)- wieloporcjowo

    20 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kurczaka w czosnku
    10 x Filet z kaczki duszony w pomarańczach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki pieczone z tymiankiem
    20 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Surówka z kapusty białej
    Sos pieczeniowy, sos borowikowy
    Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Schab z morelą
    8 x Filet drobiowy z suszonymi pomidorami
    8 x Łosoś ze szparagami i chrzanem
    8 x Ryba po grecku
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki bawarskiej (ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek)
    0,5 kg sałatki szwedzkiej (ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Propozycja kolacji: (bulionówka)

    Barszcz jarski z krokietem mięsnym 15 zł
    Węgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie z papryką i cukinią 20 zł
    Indyk na winie z szynką i pieczarką w śmietanowo – bazyliowym sosie 20 zł

    Cena: ,-/os+ napoje+ kolacja

    IV PROPOZYCJA

    Przywitanie lampką wina musującego
    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto (własne)
    Tort (własny)
    Owoce

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (pasztet, mięsa pieczone, wędliny, sery)
    10 x Łosoś wędzony ze szparagami
    10 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    10x Indyk ze szpinakiem
    10 x Polędwica wołowa ze szparagami
    10 x Schab z musem borowikowym
    6x Tatar z polędwicy wołowej (10 porcji)
    10 x Pomidory z mozarellą
    1 kg Sałatki greckiej z fetą
    1 kg Sałatki szwedzkiej z szynką i serem
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Kolacja
    (1,5 szt./os – wieloporcjowo)

    10x Eskalopki drobiowe (2szt./porcja)
    10x Medaliony cielęce (2sz./porcja)
    10x Mini tornedo z polędwiczki wieprz. (2szt./porcja)
    20x Pieczone ziemniaki z tymiankiem
    10x Frytki
    10x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10x Warzywa blanszowane
    10x Surówka z marchewki i brzoskwini
    Sos kurkowy, sos z zielonego pieprzu

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os+ napoje

     

    Propozycja I

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki gotowane

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja II

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Rolada wołowa z kluskami i czerwoną kapustą

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja III

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:
    (1,5szt/osobę – wieloporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Pieczeń wieprzowa z karczku
    10 x Udko z kurczaka
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski ciemne
    10 x Ziemniaki z wody
    10 x Czerwona kapusta z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Surówka z białej kapusty

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda n-gaz 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    20 x ciasto typu W-Z

    Cena: ,-zł /os