RESTAURACJA


    Specjalności Hotelu NEO

    Przystawki

    Vorspeisen | Appetizers
    BEFSZTYK TATARSKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z PIKLAMI I ŻÓŁTKIEM

    Beefsteak Tatar aus Rinderfilet mit gahackten Essiggurken und Eigelb
    Steak tartare made of beef sirloin with pickles and yolk

    100g … 29zł


    Zupy

    Suppen | Soups
    ZUPA DNIA

    Die Suppe des Tages
    The soup of the day

    250g … 14zł


    Dania główne

    Hauptgerichte | Main Course
    STEK Z ANTRYKOTU, FRYTKI MIX SAŁAT Z WARZYWAMI

    Antricot-Steak mit Pommes und einem Salatbouquet mit Gemüse
    Rib steak with chips with assorted salads with vegetables

    250g … 62zł


    KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ Z GRZYBAMI

    Schweinekotelett mit Kartoffeln, Dill und geschmortem Kraut mit Pilzen
    Pork chop with potatoes with dill and cabbage fried with mushrooms

    180g … 30zł


    ŁOSOŚ PAROWANY ,  WARZYWA BLANSZOWANE, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SOS KOPERKOWY

    Dampfgegarter Lachs mit Gemüse, Kartoffeln und Dillsoße
    Steamed salmon served with vegetables, boiled potatoes and dill sauce

    180g … 52zł


    KURCZAK W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE Z FRYTKAMI I SURÓWKĄ

    Hähnchen in der Knusperkruste mit Pommes frites und Rohkostsalat
    Chicken in crispy shell with French fries and salad

    180g … 40zł


    BUKIET PIEROGÓW Z PATELNI, BOCZEK, CEBULA

    Piroggen-Bouquet aus der Pfanne, mit Speck und Zwiebeln
    A mix of fried dumplings with bacon and onions

    300g … 26zł


    JARSKI NALEŚNIK Z WARZYWAMI I ŻÓŁTYM SEREM NA SOSIE PROWANSALSKIM

    Vegetarischer Eierkuchen mit Gemüse und Käse auf provenzalischer Soße
    Vegetarian pancake with vegetables, hard cheese and Provençal sauce

    250g … 26zł


    PENNE RIGATE Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W ŚMIETANIE

    Penne Rigate mit Hähnchen und Broccoli in Sahne
    Penne Rigate with chicken and broccoli in cream

    250g … 29zł


    Sałatki

    Salade | Salads
    SAŁATKA WENECKA

    (grillowany kurczak, parmezan, grzanki, sałata, pomidor, ogórek zielony, papryka, cebula czerwona, sos musztardowy)
    Venezianischer Salat
    (gebratenes Hähnchen, Parmesan, Toast, Salat, Tomate, grüne Gurke, Paprika, Red Onion, Senfsoße)
    Venetian salad
    (grilled chicken, parmesan, croutons, salad, tomato, cucumber, pepper, red onion, mustard sauce)

     26zł


    SAŁATKA GRECKA

    (sałata, feta, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka mix, oliwki)
    Griechischer Salat
    (Salate, Feta, Tomate, frische Gurken, rote Zwiebel, Paprika-Mix, Oliven)
    Greek salad
    (lettuce, feta, tomato, green cucumber, red onion, pepper mix, olives)

     26zł


    Desery

    Desert | Deserts
    PUCHAR LODÓW OWOCOWYCH, BITA ŚMIETANA

    Eisbecher mit Obst und Schlagsahne

    Ice cream with fruits and whipped cream

    180g…16zł


    PRZYKŁADOWE MENU dla 20 osób

    Obiad

    20 x Rosół z makaronem.
    20 x Rolada wołowa tradycyjna.
    10 x Udko z kurczaka w czosnku.
    10 x Pieczeń z karczku w warzywach.
    20 x Kluski białe i czarne.
    10 x Ziemniaki z koperkiem.
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem.
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami.
    10 x Surówka wiosenna z białej kapusty.

    Napoje zimne w ilości 1,5 l/os
    (woda min. 0,5l; sok 0,5l; napoje gazowane 0,5l)

    Deser

    20 x Lody wielosmakowe z owocami i bitą śmietana.
    20 x Kawa lub herbata, Owoce sezonowe

    Zimne płyty

    2 x Plater rozmaitości ( ,pasztet, wędliny, sery, pieczone mięsa).
    10 x Róża z łososia wędzonego.
    10 x Sandacz z paprykową salsą.
    10 x Schab z musem borowikowym.
    10 x Indyk z aksamitnym brokułem.
    2 x Plater pomidorów z mozarellą.
    1 kg Sałatki szopskiej.
    1 kg Sałatki makaronowej.
    Pieczywo, masło, sos tatarski.

    Cena:   zł/os

    Oferta uzupełniająca

     Gorąca kolacja

     

    Barszcz z krokietem.
    15,00/os

    Ragout z kurczaka.
    20,00/os

    Węgierska zupa gulaszowa.
    20,00/os

    Strogonoff na polędwicy wołowej.
    25,00/os

     

    Kotlet schabowy po parysku, pieczone ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej.
      30,00/os

     

    Sznycel szwajcarski z serem i szynką, frytki, surówka z białej kapusty i papryki konserwowej.
    35,00/os

     

    Grillowany filet z kurczaka, faszerowany suszonymi pomidorami w asyście warzyw blanszowanych i dufinek.
    40,00/os

     

    Zapiekana cielęcina ze szparagami, z ziemniakami z wody i warzywami blanszowanymi.
    45,00/os

    I PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie (porcjowo)

    Rolada wołowa, czerwona kapusta, kluski śląskie.

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Rolada bekonowa pieczona z papryką
    8 x Galantyna drobiowa z jajkiem przpiórczym
    8 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    8 x Pstrąg faszerowany warzywami
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki włoskiej (jarzynowej)
    0,5 kg sałatki szopskiej z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, oliwki)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    II PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (1,5szt/os-wielporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kaczki duszone w sosie własnym
    10 x Pieczeń z karczku w ziołach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki gotowane
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Warzywa blanszowane

    Sos pieczeniowy
    Woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)
    10 x Roladki szynkowe z jajkiem
    10 x Schab z borowikiem
    10 x Indyk z brokułem
    10 x Róża z łososia wędzonego
    10 x Pomidory z mozzarellą
    0,5 kg Sałatki makaronowej (makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona)
    0,5 kg Sałatki kalifornijskiej z kurczakiem (ryż, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas)
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os + napoje

    III PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (2 szt./os)- wieloporcjowo

    20 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kurczaka w czosnku
    10 x Filet z kaczki duszony w pomarańczach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki pieczone z tymiankiem
    20 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Surówka z kapusty białej
    Sos pieczeniowy, sos borowikowy
    Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Schab z morelą
    8 x Filet drobiowy z suszonymi pomidorami
    8 x Łosoś ze szparagami i chrzanem
    8 x Ryba po grecku
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki bawarskiej (ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek)
    0,5 kg sałatki szwedzkiej (ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Propozycja kolacji: (bulionówka)

    Barszcz jarski z krokietem mięsnym 15 zł
    Węgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie z papryką i cukinią 20 zł
    Indyk na winie z szynką i pieczarką w śmietanowo – bazyliowym sosie 20 zł

    Cena: ,-/os+ napoje+ kolacja

    IV PROPOZYCJA

    Przywitanie lampką wina musującego
    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto (własne)
    Tort (własny)
    Owoce

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (pasztet, mięsa pieczone, wędliny, sery)
    10 x Łosoś wędzony ze szparagami
    10 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    10x Indyk ze szpinakiem
    10 x Polędwica wołowa ze szparagami
    10 x Schab z musem borowikowym
    6x Tatar z polędwicy wołowej (10 porcji)
    10 x Pomidory z mozarellą
    1 kg Sałatki greckiej z fetą
    1 kg Sałatki szwedzkiej z szynką i serem
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Kolacja
    (1,5 szt./os – wieloporcjowo)

    10x Eskalopki drobiowe (2szt./porcja)
    10x Medaliony cielęce (2sz./porcja)
    10x Mini tornedo z polędwiczki wieprz. (2szt./porcja)
    20x Pieczone ziemniaki z tymiankiem
    10x Frytki
    10x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10x Warzywa blanszowane
    10x Surówka z marchewki i brzoskwini
    Sos kurkowy, sos z zielonego pieprzu

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: ,-/os+ napoje

    Propozycja I

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Kotlet schabowy, kapusta zasmażana, ziemniaki gotowane

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja II

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Rolada wołowa z kluskami i czerwoną kapustą

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 1,5 szt/os

    Cena: ,-zł /os

    Propozycja III

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:
    (1,5szt/osobę – wieloporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Pieczeń wieprzowa z karczku
    10 x Udko z kurczaka
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski ciemne
    10 x Ziemniaki z wody
    10 x Czerwona kapusta z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Surówka z białej kapusty

    Napoje zimne:

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda n-gaz 0,2 l/osobę

    Deser i napoje ciepłe:

    Kawa, herbata + dodatki
    20 x ciasto typu W-Z

    Cena: ,-zł /os