RESTAURACJA

    Klasyka Kulinarna

     

    ROSÓŁ Z MAKARONEM

    Nudelsupe
    Broth with noodles

    250g … 8zł


    ŻUREK ŚLĄSKI NA WĘDZĄCE

    Schlesische saure Mehlsuppe
    auf Räucherspeck
    Silesian zurek soup with smoked speck.

    250g … 10 zł


    KURCZAK W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE Z FRYTKANMI I SURÓWKĄ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ

    Hähnchen in knuspriger Hülle mit Pommes und Salat aus Chinakohl
    Chicken in crispy coating with chips and Chinese cabbage salad

    150g ..24zł


    ROLADA TRADYCYJNA Z KLUSKAMI I CZERWONĄ KAPUSTĄ

    Traditionelle Roulade mit Klöβchenund Rotkohl
    Traditional roulade with dumplingsand red cabbage

    150g … 28zł


    KOTLET SCHABOWY Z ZIEMNIAKAMI I KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ Z GRZYBAMI

    Schweinekotelett mit Kartoffeln, Dill und geschmortem Kraut mit Pilzen
    Pork chop with potatoes with dill and cabbage fried with mushrooms

    180g … 26zł


    BUKIET PIEROGÓW Z PATELNI, OKRASZONY BOCZKIEM I CEBULĄ

    Piroggen-Bouquet aus der Pfanne, mit Speck und Zwiebeln
    A mix of fried dumplings with bacon and onions

    300g … 20zł


    Specjalność Hotelu NEO

     

    Przystawki
    Vorspeisen | Appetizers
    BEFSZTYK TATARSKI Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z PIKLAMI I ŻÓŁTKIEM

    Beefsteak Tatar aus Rinderfilet mit gahackten Essiggurken und Eigelb
    Steak tartare made of beef sirloin with pickles and yolk

    100g … 25zł


    CARPACCIO Z ROSTBEEFU Z KAPARAMI

    Carpaccio vom Roastbeef mit Kapern
    Roast beef carpaccio with capers

    100g … 20zł


    SMAŻONE KREWETKI Z SOSEM CZOSNKOWYM

    Gebratene Garnelen in Knoblauchsoße
    Fried shrimps with garlic sauce

    8 sztuk … 48zł


    PRZEGRZEBKI – MIĘSO MAŁŻY ŚW. JAKUBA Z PAPRYKOWĄ SALSĄ

    Pilgermuschel – Fleisch der Jakobmuschel mit Paprika-Salsa
    Scallops – meat of St Jacob Bivalve Molluscs with paprica dip

    6 sztuk … 48zł


    Zupy

    Suppen | Soups
    KREM PAPRYKOWY Z TIFTELAMI CIELĘCYMI

    Paprika-Cremesuppe mit Kalbsklößen
    Paprika cream with veal tifteli

    250g … 14zł


    DELIKATNA ZUPA IMBIROWA Z KURKAMI I KURCZAKIEM

    Zarte Ingwersuppe mit Pfifferlingen und Hähnchen
    Delicate ginger soup with chanterelle and chicken

    250g … 13zł


    FRANCUSKA ZUPA CEBULOWA NA BIAŁYM WINIE Z GRZANKĄ SEROWĄ

    Französische Zwiebelsuppe auf Weißwein mit Käsecroutons
    French onion soup on white wine with a cheese toast

    250g … 10zł

    Dania główne
    Hauptgerichte | Main Course
    STEK Z ANTRYKOTU Z FRYTKAMI I BUKIETEM SAŁAT Z WARZYWAMI

    Antricot-Steak mit Pommes und einem Salatbouquet mit Gemüse
    Rib steak with chips with assorted salads with vegetables

    350g … 56zł


    STEK Z POLĘDWICY PANIEROWANY W PIEPRZU KOLOROWYM, SZPARAGI W BOCZKU I TALARKI ZIEMNIACZANE

    Schweinesteak in buntem Pfeffer mit Spargeln im Speck und Kartoffescheiben
    Sirloin steak coated with mixed pepper, asparagus in bacon and potato slice

    250g … 54zł


    FILET Z KURCZAKA FASZEROWANY POMIDOREM I FETĄ, ZAPIEKANY W KOSZULCE BEKONOWEJ, PODANY Z WEDGESAMI I WARZYWAMI BLANSZOWANYMI

    Hähnchen-Filet gefüllt mit Tomaten und Feta, überbacken mit einem Speckhemd, serviert mit Wedges und blanchiertem Gemüse
    Chicken fillet stuffed with tomato and feta cheese, roasted in bacon coating, served with wedges and blanched vegetables

    180g … 32zł


    DROBIOWA FANTAZJA ZE SZPINAKIEM, GORGONZOLĄ, SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, PUREE Z KALAFIORA I RATATUJĄ WARZYWNĄ

    Geflügelphantasie mit Spinat, Gorgonzola, Parmaschinken, Kartoffelpüree und Gemüse-Ratatouille
    Poultry fantasy with spinach, Gorgonzola, Parma ham, cauliflower puree and vegetable ratatouille

    180g … 34zł


    MINI TORNEDO Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ W BEKONIE Z SOSEM Z ZIELONEGO PIEPRZU, PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ

    Mini-Tornedo vom Schweinefilet in Speck mit Grüner-Pfeffer-Soße, gebacke nen Kartoffeln und Fisolen
    Mini pork loin tornedo in bacon with green pepper sauce, roasted potatoes and string bean

    200g … 42zł


    ROLADKA WIEPRZOWA Z BOROWIKAMI W ASYŚCIE WARZYW BLANSZOWANYCH, DUFFINEK I SOSU FRANCUSKIEGO

    Roulade mit Steinpilzen in Begleitung von blanchiertem Gemüse, Kartoffelpuffer und französischer Soße
    Meat roll with cep mushroom accompanied by blanched vegetables, potato balls and French dressing

    180g … 36zł


    CIELĘCINA ZAPIEKANA ZE SZPARAGAMI POD MOZARELLĄ Z WARZYWAMI BLANSZOWANYMI W ASYŚCIE FRYTEK I DUFFINEK

    Gebackenes Kalb mit Spargel unter Mozzarella mit blanchiertem Gemüse mit Pommes und frittierten Kartoffelkugeln
    Veal roasted with asparagus under mozzarella with blanched vegetables with chips and potato dumplings

    180g … 46zł


    KOTLETY JAGNIĘCE PODANE Z DELIKATNYM PUREE CHRZANOWYM, BROKUŁEM I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW

    Lamm-Koteletts serviert mit zartem Meerrettich-Pürree, Broccoli und Waldpilzsoße
    Lamp chops served with delicate horseradish puree, broccoli and forest mushroom sauce

    180g … 46zł


    ŁOSOŚ PAROWANY  PODANY Z WARZYWAMI, ZIEMNIAKAMI Z WODY I SOSEM KOPERKOWYM

    Dampfgegarter Lachs mit Gemüse, Kartoffeln und Dillsoße
    Steamed salmon served with vegetables, boiled potatoes and dill sauce

    180g … 47zł


    PIECZONY FILET Z DORSZA Z FRYTKAMI, SAŁATKĄ Z POMIDORÓW I BAZYLIOWYM PESTO

    Gebackenes Dorschfilet mit Pommes, Tomatensalat und Basilikumpesto
    Roasted codfish filet with chips, tomato salad and basil pesto

    180g … 38zł


    TURBOT GOTOWANY PODANY Z AKSAMITNYMI ZIEMNIAKAMI, GROSZKIEM CUKROWYM I CYTRUSOWO-PAPRYKOWĄ SALSĄ

    Gekochter Steinbutt serviert mit samtigen Kartoffeln, Zuckererbsen und Zitrus-Paprik-Salsa
    Boiled turbot served with velvet potatoes, sugar peas, and citrus and pepper dip

    180g … 58zł


    Dania z makaronów
    Nudelgerichte | Pasta Dishes
    SPAGTHETTI CARBONARA Z ŻÓŁTKIEM

    Spaghetti Carbonara mit Eigelb
    Spaghetti carbonara with yolk

    250g … 18zł


    PENNE RIGATE Z KURCZAKIEM I BROKUŁEM W ŚMIETANIE

    Penne Rigate mit Hähnchen und Broccoli in Sahne
    Penne Rigate with chicken and broccoli in cream

    250g … 18zł


    Dania jarskie i wegańskie
    JARSKI NALEŚNIK Z WARZYWAMI

    Penne Rigate mit Hähnchen und Broccoli in Sahne
    Penne Rigate with chicken and broccoli in cream

    250g … 18zł


    JARSKI NALEŚNIK Z WARZYWAMI I ŻÓŁTYM SEREM NA SOSIE PROWANSALSKIM

    Vegetarischer Eierkuchen mit Gemüse und Käse auf provenzalischer Soße
    Vegetarian pancake with vegetables, hard cheese and Provençal sauce

    250g … 18zł


    TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM

    Tagliatelle mit Spinat und Lachs
    Spinach and Salmon Tagliatelle

    250g … 20zł


    Sałatki
    Salade | Salads
    SAŁATKA NEO

    (grillowana polędwica wołowa, mix sałat, pomidor, ogórek zielony, groszek cukrowy, cebula czerwona, salsa meksykańska)
    Neo-Salat
    (gegrilltes Rinderfilet, Salat-Mix, Tomate, Gurke, Zuckererbsen, rote Zwiebel, mexikanische Salsa)
    Neo salad
    (grilled beef tenderloin, salad mix, tomato, green cucumber, sugar peas, red onions, Mexican salsa)

     24zł


    SAŁATKA WENECKA

    (grillowany kurczak, parmezan, grzanki, sałata, pomidor, ogórek zielony, papryka, cebula czerwona, sos musztardowy)
    Venezianischer Salat
    (gebratenes Hähnchen, Parmesan, Toast, Salat, Tomate, grüne Gurke, Paprika, Red Onion, Senfsoße)
    Venetian salad
    (grilled chicken, parmesan, croutons, salad, tomato, cucumber, pepper, red onion, mustard sauce)

     20zł


    SAŁATKA GRECKA

    (sałata, feta, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, papryka mix, oliwki)
    Griechischer Salat
    (Salate, Feta, Tomate, frische Gurken, rote Zwiebel, Paprika-Mix, Oliven)
    Greek salad
    (lettuce, feta, tomato, green cucumber, red onion, pepper mix, olives)

     18zł

    Desery

    Desert | Deserts
    „NEO” LODY NA GORĄCO

     z brzoskwiniowym musem

    Heiβes „NEO”-Eis mit Pfirsichmus

    „NEO” ice-cream with peach mousse

     150g…22zł


    SZARLOTKA NA CIEPŁO

    z gałką lodów waniliowych

    Warmer Apfelkuchen mit einer Kugel Vanille-Eis

    Apple pie served hot with a scoop of vanilla ice cream

     200g…20zł


    CZEKOLADOWE CANNELONI Z TWAROŻKIEM I LODAMI STRACIATELLA

    Schokoladen-Cannelloni mit Quark und Straciatella-Eis

    Chocolate cannelloni with cottage cheese and stracciatella ice cream

    180g…14zł


    LODY WANILIOWE Z GROĄCYMI MALINAMI

    Vanille-Eis mit heißen Himbeeren

    Vanilla ice cream with hot raspberries

    200g…14zł

    PRZYKŁADOWE MENU dla 20 osób

    Obiad

    20 x Rosół z makaronem.
    20 x Rolada wołowa tradycyjna.
    10 x Udko z kurczaka w czosnku.
    10 x Pieczeń z karczku w warzywach.
    20 x Kluski białe i czarne.
    10 x Ziemniaki z koperkiem.
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem.
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami.
    10 x Surówka wiosenna z białej kapusty.

    Napoje zimne w ilości 1,5 l/os
    (woda min. 0,5l; sok 0,5l; napoje gazowane 0,5l)

    Deser

    20 x Lody wielosmakowe z owocami i bitą śmietana.
    20 x Kawa lub herbata, Owoce sezonowe

    Zimne płyty

    2 x Plater rozmaitości ( ,pasztet, wędliny, sery, pieczone mięsa).
    10 x Róża z łososia wędzonego.
    10 x Sandacz z paprykową salsą.
    10 x Schab z musem borowikowym.
    10 x Indyk z aksamitnym brokułem.
    2 x Plater pomidorów z mozarellą.
    1 kg Sałatki szopskiej.
    1 kg Sałatki makaronowej.
    Pieczywo, masło, sos tatarski.

    Cena: 160 zł/os

    Oferta uzupełniająca

     Gorąca kolacja

     

    Barszcz z krokietem.
    10,00/os

    Ragout z kurczaka.
    15,00/os

    Węgierska zupa gulaszowa.
    15,00/os

    Strogonoff na polędwicy wołowej.
    25,00/os

     

    Kotlet schabowy po parysku, pieczone ziemniaki, sałatka z kapusty pekińskiej.
     28,00/os

     

    Sznycel szwajcarski z serem i szynką, frytki, surówka z białej kapusty i papryki konserwowej.
    33,00/os

     

    Grillowany filet z kurczaka, faszerowany suszonymi pomidorami w asyście warzyw blanszowanych i dufinek.
    35,00/os

     

    Zapiekana cielęcina ze szparagami, z ziemniakami z wody i warzywami blanszowanymi.
    42,00/os

    I PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie (porcjowo)

    Rolada wołowa z tradycyjnym farszem, z kluskami i kapustą czerwoną z boczkiem, oraz sosem pieczeniowym podana
    Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Rolada bekonowa pieczona z papryką
    8 x Galantyna drobiowa z jajkiem przpiórczym
    8 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    8 x Pstrąg faszerowany warzywami
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki włoskiej (jarzynowej)
    0,5 kg sałatki szopskiej z fetą (sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, cebula czerwona, oliwki)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: 76,-/os + napoje

    II PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (1,5szt/os-wielporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kaczki duszone w sosie własnym
    10 x Pieczeń z karczku w ziołach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki gotowane
    10 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Warzywa blanszowane

    Sos pieczeniowy
    Woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (wędlina, sery, pieczone mięsa, pasztet)
    10 x Roladki szynkowe z jajkiem
    10 x Schab z borowikiem
    10 x Indyk z brokułem
    10 x Róża z łososia wędzonego
    10 x Pomidory z mozzarellą
    0,5 kg Sałatki makaronowej (makaron tri-colori, szynka, ogórek konserwowy, papryka świeża, kukurydza, cebula czerwona)
    0,5 kg Sałatki kalifornijskiej z kurczakiem (ryż, pomidor, ogórek, kukurydza, ananas)
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: 90,-/os + napoje

    III PROPOZYCJA

    Zupa

    Rosół z makaronem

    II Danie
    (2 szt./os)- wieloporcjowo

    20 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Udko z kurczaka w czosnku
    10 x Filet z kaczki duszony w pomarańczach
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski czarne
    10 x Ziemniaki pieczone z tymiankiem
    20 x Kapusta czerwona z boczkiem
    10 x Surówka z kapusty białej
    Sos pieczeniowy, sos borowikowy
    Woda n/gaz, sok owocowe (do rozliczenia)

    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Owoce
    Tort, ciasto- własne

    Zimna płyta

    2 x plater mięs pieczystych i wędlin
    2 x deska serów z winogronem
    8 x Tymbalik drobiowy
    8 x Schab z morelą
    8 x Filet drobiowy z suszonymi pomidorami
    8 x Łosoś ze szparagami i chrzanem
    8 x Ryba po grecku
    8 x Pikle
    0,5 kg sałatki bawarskiej (ziemniak, boczek, ogórek kiszony, jajko, groszek)
    0,5 kg sałatki szwedzkiej (ser, szynka, kapusta pekińska, pomidor, ogórek)
    Pieczywo, masło, sos cumberland

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Propozycja kolacji: (bulionówka)

    Barszcz jarski z krokietem mięsnym 10 zł
    Węgierska zupa gulaszowa na wieprzowinie z papryką i cukinią 15 zł
    Indyk na winie z szynką i pieczarką w śmietanowo – bazyliowym sosie 15 zł

    Cena: 100,-/os+ napoje

    IV PROPOZYCJA

    Przywitanie lampką wina musującego
    Deser

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto (własne)
    Tort (własny)
    Owoce
    woda n/gaz, soki owocowe (do rozliczenia)

    Zimna płyta

    2 x Plater rozmaitości (pasztet, mięsa pieczone, wędliny, sery)
    10 x Łosoś wędzony ze szparagami
    10 x Śledzik opiekany w zalewie karmelowej
    10x Indyk ze szpinakiem
    10 x Polędwica wołowa ze szparagami
    10 x Schab z musem borowikowym
    6x Tatar z polędwicy wołowej (10 porcji)
    10 x Pomidory z mozarellą
    1 kg Sałatki greckiej z fetą
    1 kg Sałatki szwedzkiej z szynką i serem
    Pieczywo, masło, sos tatarski

    Kolacja
    (1,5 szt./os – wieloporcjowo)

    10x Eskalopki drobiowe (2szt./porcja)
    10x Medaliony cielęce (2sz./porcja)
    10x Mini tornedo z polędwiczki wieprz. (2szt./porcja)
    20x Pieczone ziemniaki z tymiankiem
    10x Frytki
    10x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10x Warzywa blanszowane
    10x Surówka z marchewki i brzoskwini
    Sos kurkowy, sos z zielonego pieprzu

    Propozycja cenowa napoi

    woda n/gaz 5 zł/ litr
    soki owocowe 10 zł/litr

    Cena: 100,-/os+ napoje

    Propozycja I

    Zupa:

    20 x Rosół z makaronem

    II Danie:

    20 x Rolada tradycyjna z kluskami i czerwoną kapustą

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser:

    Kawa, herbata + dodatki
    Ciasto drożdżowe (ser, mak, jabłko) 100g/os

    Cena: 48,00zł /os

    Propozycja II

    Zupa:

    20 x Krem brokułowy z profitrolkami

    II Danie:
    (1,5szt/osobę – wieloporcjowo)

    10 x Rolada wołowa z tradycyjnym farszem
    10 x Pieczeń wieprzowa z karczku
    10 x Udko z kurczaka
    10 x Kluski białe
    10 x Kluski ciemne
    10 x Ziemniaki z wody
    10 x Czerwona kapusta z boczkiem
    10 x Kapusta zasmażana z pieczarkami
    10 x Surówka z białej kapusty

    Sok 0,2 l/osobę
    Woda 0,2 l/osobę

    Deser:

    Kawa, herbata + dodatki
    20 x ciasto typu W-Z

    Cena: 62,00zł /os